БФС ще подпише новия договор за тв правата на българското футболно

...
БФС ще подпише новия договор за тв правата на българското футболно
Коментари Харесай

БФС ще подпише договора за тв правата без "Левски" и "ЦСКА-София"

БФС ще подпише новия договор за тв правата на българското футболно състезание с " Нова броудкастинг груп ", към този момент без единодушието на " Левски " и " ЦСКА-София ". Това разгласи вицепрезидентът на БФС в оставка Емил Костадинов след днешното съвещание на Изпълкома. Именно тези два клуба показаха недоволството си от изискванията по съглашението - първо това стори притежателят на " Левски " Наско Сираков, а по-късно той бе подсилен и от " ЦСКА-София ".

Останалите 28 професионални клуба обаче одобриха препоръчаните условия. Днес Костадинов обори Наско Сираков и разгласи, че футболният съюз има право да подписва контракта. Той добави, че " Левски " и " ЦСКА-София " не престават договарянията с малкия екран, само че предизвести двата клуба, че са застрашени от съществени наказания, в случай че откажат да подпишат. Новото съглашение е за период от 5 години, до лятото на 2026, като по него " Нова броудкастинг груп " ще плаща по 6,5 млн. лева (без ДДС) на сезон.

" Изпълкомът на БФС има правото да сключи този контракт, а задачата на Професионалната футболна лига е да разпределя средствата. Клубовете би трябвало да се съобразят с контракта, който им е препоръчан. Направихме среща, на която бяха поканени всички професионални клубове. 28 клуба гласоподаваха " за ", два клуба бяха срещу. Има диалози сред тях и малкия екран. Скоро време всичко ще бъде ясно. Санкциите са строго разказани в нашия устав. Можете да влезете и да се запознаете с тях ", съобщи Емил Костадинов.

Иначе на днешното съвещание бе доказано, че сезон 2020/21 в Ефбет и Втора лига започва от 7 август. Последните мачове за годината би трябвало да приключат по стратегия на 15-16 декември, а целият сезон да приключи на 24 май, след което ще се играят плейофите. Финалът за Купата на България е плануван за 19 май.

" Проектът за футболен календар предстои на промени според от развиването на епидемологичната конюнктура на територията на Република България и решенията на държавните здравни управляващи ", прецизираха обаче от БФС.

След края членът на Изпълкома Йордан Лечков съобщи, че не счита да се кандидатира за президент на идния конгрес на 11 декември. " Лоялен съм с БФС. Но все по този начин не отстъпвам мнението, че неверно беше поискана и неверно беше подадена оставката на Борислав Михайлов и Изпълкома ", сподели той.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР